Кирило Буданов. Джерело: armyinform.com.ua

Буданов пояснив, чому росіяни перейдуть на обстріли України іншим типом ракет

Відновлення застосування росіянами ракет "Калібр" може відбутися вже найближчим часом. Це також пов’язано зі зменшенням запасів ракет Х-101.

Про це повідомив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в ефірі телемарафону "Єдині новини". Він зазначив, що українська розвідка відстежує темпи виробництва та накопичення Росією ракет.

"Скільки в них ракет, нам відомо. Те, що вони не завдавали понад рік ударів по енергетиці, дозволило їм накопичити певну кількість озброєння. На жаль, у ворога є зараз сили для того, щоб продовжувати свою роботу. "Калібри" накопичували весь цей період, вони абсолютно готові до застосування... Вони вирішили: через те, що "Калібр" є менш ефективним, ніж ракета Х-101, наразі використовувати Х-101. Найближчим часом, думаю, ми побачимо знову "Калібри", тому що кількість Х-101 значно скоротилася", — пояснив головний розвідник України.

Він додав, що в росіян стояло завдання відновити запаси ракет, і вони це завдання виконали.

"Зараз вони технічно готові до їх застосування. Поки флот накопичував свої ракети, повітряно-космічні сили Росії використовували ракети Х-101", — зауважив керівник ГУР.

Він також прокоментував кількість ракет, яку виробляє Російська Федерація щомісяця.

"Ми кажемо про ракети оперативно-тактичного рівня, це не 100 ракет, можу вас заспокоїти. Але цифра значна", — акцентував Кирило Буданов.

Нагадаємо, він також зазначив, що російські загарбники будують залізницю на окупованих територіях України. Вона може стати проблемою для України. Однак зі сухопутною її частиною українські сили можуть впоратися.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.03.2024 19:38