Фото: ГУР

"Калібри" накопичувалися весь цей період: Буданов попередив про нові ракетні обстріли

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що країна-агресорка накопичила ракети "Калібр". 

В ефірі телемарафону очільник ГУР наголосив, що найближчим часом ворог може почати застосовувати накопичену зброю для атак по Україні.

"Калібри накопичувалися весь цей період. Вони абсолютно готові до застосування", — заявив керівник ГУР.

Посадовець також зауважив, що на сьогодні виробничі потужності країни-агресорки дозволяють виготовляти значну кількість ракет, хоч цифра і не перевищує 100 одиниць.

"Щодо кількості ракет — ми постійно відстежуємо темпи виробництва, накопичення тощо. Скільки в них ракет, нам достовірно відомо. Те, що вони не здійснювали понад рік ударів по енергетиці, дало їм змогу накопичити певну кількість озброєння. На жаль, у ворога є зараз сили для того, щоб продовжувати свою роботу", — сказав він.

Водночас Буданов додав, що раніше у Росії було ухвалено рішення застосовувати ракети Х-101, адже вони набагато ефективніші. Але у зв’язку із зменшенням кількості ракети класу "Х", застосування "Калібрів" стає все більш очевидним.

"Найближчим часом, я думаю, ми знову побачимо "Калібри", тому що кількість Х-101 значно скоротилася... Є нормативно-правові акти, документи, рішення і т.д. Перше — це поновити запас ракет флоту, бо вони значно на той час скоротилися. Це завдання вони виконали. Тобто зараз вони технічно готові до їх застосування. Поки флот накопичував свої ракети, Повітряно-космічні сили РФ використовували Х-101", — сказав Буданов.

Нагадаємо, вночі 31 березня війська країни-агресорки крилатими ракетами атакували Львівську область. Під ударом ворога опинився інфраструктурний об'єкт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.03.2024 12:59