Фото: скріншот з відео

Буданов заявив, що Telegram є загрозою національній безпеці

На думку глави Головного управління розвідки Кирила Буданова, месенджер Telegram є загрозою для української національної безпеки. Він потребує верифікації користувачів для можливої відповідальності перед законом.

Про це він заявив в інтерв’ю "Радіо Хартія".

"Telegram — це шкідливо. Я ніколи не боявся цього казати. Це загроза нашій національній безпеці. Я це кажу абсолютно прямо, і ми це навіть документально робили", — сказав Буданов.

Очільник української розвідки водночас підкреслив, що Telegram — це головне джерело отримання інформації у суспільстві згідно з дослідженнями ГУР. 

"Він обігнав абсолютно усе. Я не за те, щоб його просто взяти й закрити. Це досить важко зробити, але можливо. Я виступаю за те, щоб "офізичити" усі Telegram-канали. Якщо ти хочеш віщати якісь новини — будь ласка, зареєструйся, щоб усі розуміли, що це канал громадянина РФ або громадянина України. І тоді у нього є відповідальність", — заявив Кирило Буданов.

Глава ГУР додав, що заблокувати Telegram, як це було з "Однокласниками" та "Вконтакте", технічно важче, але можливо. А от Twitter Буданов назвав нешкідливим.

Нагадаємо, 21 липня російські хакери здійснили масову кібератаку на українські Telegram-канали, які використовують сервіс автоматизації публікації постів FleepBot.

Раніше представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов переконаний, що в Україні потрібно врегулювати Telegram. У месенджерах беззастережно поширюють російські ІПСО.

Також голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин пропонував заборонити державним органам мати акаунт в Telegram. На його думку, поки не буде перевіреної інформації щодо активів месенджера, держоргани України не повинні мати там своїх акаунтів.

Нещодавно Ярослав Юрчишин повідомляв, що в Україні можуть заблокувати месенджер Telegram, якщо підтвердиться витік інформації. Не виключено, що інформація з месенджера видається секретним службам Російської Федерації.

Своєю чергою очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов зізнався, що читає новини у Telegram-каналі. Представнику розвідки цікаво, як громадяни країни-окупанта сприймають різні події.

Варто зазначити, що у Верховній Раді спростували чутки про те, що офіційним українським засобам масової інформації заборонять використовувати платформу Telegram.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.09.2024 13:52