"Це просто страх": жителі зруйнованого будинку у Києві розповіли про перші хвилини після падіння уламків

Російські війська уночі 30 травня здійснили черговий терористичний акт, запустивши по Києву 31 дрон-камікадзе. Уламки ворожого безпілотника поцілили в багатоповерховий будинок у Голосіївському районі.

У сюжеті ТРК "Київ" місцеві жителі розповіли про перші хвилини після падіння уламків та наслідки атаки.

Відзначимо, ППО на підступах до столиці та у небі Києва знищила 29 ударних БпЛА. У Голосіївському районі через падіння уламків на багатоповерховий житловий будинок виникло займання на останніх двох поверхах. Евакуйовано понад 20 мешканців.

Слова очевидців 

Місцеві жителі Вікторія та Микола бачили, як палають верхні поверхи будинку, по якому влучили уламки. За їх словами, оперативні служби швидко прибули на місце події.

"Ми живемо в сусідньому гуртожитку, прокинулися від жахливих звуків. Ми спочатку не зрозуміли, що це було. Побачили спалах у небі й потім звук побитих вікон. Згодом ми вибігли на вулицю і побачили, що коїться. Це просто страх", — каже киянка Вікторія. 

Місцевий житель Олександр стояв у коридорі своєї квартири на дев'ятому поверсі, коли почув вибух і побачив полум'я. 

"Коли писали протоколи, я чув, що люди розповідали, що чули, як "Шахід" летів. Я не чув...Тут транспорт їде", — розповідає Олександр.

Наслідки атаки

Унаслідок падіння уламків загинула жінка, яка проживала на 20 поверсі. Нині на місці її квартири — суцільне згарище. Відомо, що її чоловік отримав поранення, але залишився живим.

"Жінка спостерігала атаки й вона, на жаль, загинула", — повідомив мер міста Віталій Кличко.

На щастя, під час рятувальник робіт тіл загиблих більше не знайшли. Трьом людям надали допомогу на місці події, а чотирьох довелося ушпиталити. Унаслідок вибуху пошкоджене подвір'я будинку та автівки, які були припарковані поруч. 

На місці події працює поліція та слідчо-оперативні групи, які встановлюють усі факти трагедії. Жителі пошкоджених будинків нині пишуть заяви до правоохоронних органів. 

Нагадаємо, на відновлення багатоповерхівки в Голосіївському районі може знадобитися кілька місяців. Перші роботи розпочнуться вже незабаром. Йдеться про засклення вікон та ремонт покрівлі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.05.2023 14:08