Фото: КМДА

Скільки часу потрібно на відновлення багатоповерхівки в Голосіївському районі Києва: відповідь влади

Унаслідок нічної атаки дронами в Києві зазнав руйнувань багатоповерховий житловий будинок в Голосіївському районі. На його відновлення може знадобитися кілька місяців.

Про це в ефірі "Радіо Свобода" заявив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Він зазначив, що перші роботи розпочнуться вже незабаром. Йдеться про засклення вікон та ремонт покрівлі.

"Ургентні або протиаварійні роботи там будуть тривати сьогодні-завтра, щоб закрити вікна у квартирах, які не пошкоджені, і дах, щоб його не залило водою", — сказав Поворозник.

Відновлювальні роботи розпочнуться після того, як буде проект. Це пояснюють тим, що будинок постраждав достатньо серйозно.

"Потрібно дивитися на несучі конструкції й відповідним чином проектувати його відбудову. Дивлячись на ту розруху, яку ми бачимо зовні, я думаю, кілька місяців потрібно, щоб відновити будинок", — додав чиновник.

Нагадаємо, російські окупаційні війська вночі вкотре тероризували Україну іранськими ударними безпілотниками Shahed-136/131. Загалом із півночі та півдня зафіксовано пуски 31 дрона-камікадзе. ППО на підступах до столиці та у небі Києва знищила 29 ударних БпЛА. Рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки нічної атаки.

У Голосіївському районі через падіння уламків на багатоповерховий житловий будинок виникло займання на останніх двох поверхах. Евакуйовано понад 20 мешканців. Попередньо, одна людина загинула, три травмовано. Ймовірно, зруйновано перекриття між поверхами, ведуться пошукові роботи щодо людей під можливими завалами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.05.2023 10:21