Фото: yug.today

У Повітряних силах пояснили, у чому підступність масованих атак дронів

Російські загарбники здійснюють керування іранськими дронами через супутник, тому вони можуть літати по колу і лише за певний час завдати удару. Це робить БпЛА ще більше підступними.

Таку заяву зробив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

"Летіли з півдня та півночі (у ніч на 28 травня, — ред.). Далі вони летять групами, партіями розлітаються по різних напрямках, в кожного дрона свій маршрут, кожен БПЛА має GPS-навігацію, керується через супутник, таким чином він може літати навіть по колу, і за певний час завдати удару", — розповів Ігнат.

Речник Повітряних сил додав, що ворог намагається заплутати та ввести в оману українську протиповітряну оборону. Для цього росіяни використовують рельєф місцевості, аби зникати з радарів.

За словами Ігната, вночі найефективнішим засобом проти "шахедів" є зенітні керовані ракети, які мають велику зону ураження.

Нагадаємо, у ніч на 28 травня Росія здійснила наймасованішу атаку дронами по Україні. Усього агресор випустив 59 дронів, 58 з яких вдалося збити українській протиповітряній обороні. На Київ було спрямовано близько 40 дронів — їх усі вдалося збити, однак через падіння уламків виникли пожежі у кількох районах міста.

Один "приліт" прийшовся на Житомир — у місті пошкоджено щонайменше 26 будинків, а також заклади освіти та охорони здоров’я. Напад ворожих дронів здійснювався в кілька хвиль, а повітряна тривога тривала понад п'ять годин.

Вранці 28 травня військові розповіли, що росіяни під час нічної атаки по Україні "шахедами" змінили тактику. Так, окупанти використали "нетрадиційні маршрути" для ударних БпЛА.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.05.2023 01:26