Фото з соцмереж

Частина пенсіонерів отримуватиме менші субсидії: з чим це пов'язано

На неопалювальний сезон для більшості українців житлова субсидія буде традиційно меншою через нижчі рахунки за теплопостачання. Водночас частина пенсіонерів отримає меншу допомогу на оплату ЖКП в неопалювальному сезоні й з іншої причини.

Як зазначають у Головному управлінні Пенсійного фонду у Вінницькій області, це пов’язано з підвищенням розміру пенсій після березневого перерахунку. Через збільшення доходів субсидіантів-пенсіонерів допомогу на оплату житлово-комунальних послуг їм нараховуватимуть меншу.

"Кожна субсидія розраховується індивідуально і вона залежить від витрат, які використовує домогосподарство, і доходів, які отримують члени домогосподарства. Враховуючи, що пенсійна виплата зросла, відповідним чином розмір субсидії міг змінитися, або взагалі бути рівним нулю", — наголосила начальниця ГУ ПФУ у Вінницькій області Олена Корчака.

Дізнатися про призначення чи відмову в субсидії можна онлайн

Пенсійний фонд реалізував можливість перегляду повідомлень про результати прийнятих рішень щодо призначення, непризначення або відмови в призначенні житлових субсидій. Тепер відповідні повідомлення розміщуватимуть в особистому кабінеті заявника на сайті ПФУ.

Для того, щоб ознайомитися з інформацією про призначену житлову субсидію, необхідно зробити кілька кроків: 

  1. Зайти на веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України за посиланням.
  2. Авторизуватися за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), Дія.Підпису, або ID.GOV.UA.
  3. Увійти в особистий кабінет.
  4. У меню зліва обрати рубрику "Мої повідомлення".
  5. У вікні, яке з’явиться на екрані, перейти у "Індивідуальні повідомлення" та ознайомитися із текстом повідомлення про прийняте рішення щодо житлової субсидії.

Нагадаємо, уряд ухвалив рішення про проведення експериментального проекту зі спрощеною процедурою оформлення субсидій. Проект має на меті максимально спростити процедуру звернення громадян за житловою субсидією і забезпечити швидке ухвалення рішення щодо її надання. 

Раніше ми писали, що в Україні субсидії на оплату житлово-комунальних послуг будуть зменшені. Це відбудеться через скорочення витрат на опалення у міжопалювальний сезон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 25.06.2023 06:15