Фото: Нацбанк

В Україні скоротиться кількість одержувачів субсидії: у чому причина

В Україні субсидії на оплату житлово-комунальних послуг будуть зменшені. Це відбудеться через скорочення витрат на опалення у міжопалювальний сезон.

Про це в ефірі телемарафону заявив голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

"Із завершенням опалювального сезону кількість субсидіантів буде зменшено. Так само буде меншою і субсидія", — сказав він.

За його словами, якщо пільговик отримав допомогу в позаминулий період опалювання, то автоматично отримає підтримку й наступного зимового періоду. Але, якщо такої допомоги не було, тоді необхідно перевірити можливість отримання пільг взимку.

"Якщо людина не отримує субсидію в міжопалювальний сезон, тоді їй потрібно буде з 1 вересня підійти до відділення Пенсійного фонду, щоб там зробили розрахунок, чи може ця людина в опалювальний сезон розраховувати на отримання субсидій", — наголосив Попенко.

Він також додав, що у теплу пору року витрати на комуналку зменшуються.

"Із завершенням опалювального сезону кількість субсидіантів буде зменшено. Так само буде меншою і субсидія", — резюмував голова спілки споживачів комунальних послуг.

На кінець лютого в Україні субсидії на житлово-комунальні послуги отримували 2,3 млн домогосподарств.

Нагадаємо, газопостачальна компанія "Нафтогаз України" оголосила новий річний тариф на газЦіна тарифу не змінилася і становить 7,96 грн за куб.м.

Також українцям нагадали про важливість сплати боргів за комуналку до травня. Наявність заборгованості може стати однією з причин відмови у призначенні субсидії. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 30.04.2023 12:18