Фото: kg.ua

Українцям нагадали про важливість сплати боргів за комуналку до травня

Однією з причин відмови у призначенні субсидії може стати наявність заборгованостей з оплати житлово-комунальних послуг. Допомогу на оплату ЖКП не призначають за наявності простроченої понад три місяці заборгованості, розмір якої перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 гривень).

Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики.

Щоб не отримати відмову про призначення субсидії на неопалювальний сезон, потрібно: сплатити борги, або ж укласти договір з надавачами житлово-комунальних послуг про реструктуризацію заборгованостей. Також громадяни можуть надати документальне підтвердження оскарження заборгованості в судовому порядку.

Для призначення допомоги з оплати комунальних послуг це потрібно зробити до травня.

Як розраховується розмір субсидії

Раніше у Міністерстві соціальної політики нагадали, що розмір субсидії розраховується як різниця між вартістю житлово-комунальних послуг в межах соціальних норм і нормативів та обсягом обов’язкового платежу. Розмір допомоги на оплату ЖКП можна розрахувати самостійно, знаючи доходи кожного члена сім'ї. 

У відомстві додали, що розмір субсидії для кожної родини розраховується індивідуально. Він залежить від кількості людей, які проживають у помешканні, та їхніх доходів. З цих даних формується середній розмір сукупного доходу родини за місяць, який прямо впливає на суму субсидії.

Українці можуть дізнатися розмір субсидії самостійно за посиланням.

Нагадаємо, що в Україні офіційно зареєстровані безробітні теж мають право на державну компенсацію за комунальні послуги на час війни. Це прописано в оновленій урядовій постанові №1041.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 12.04.2023 02:42