Фото ілюстративне. Джерело: Рixabay

Чехія запустила до України нові потяги: де проходить пересадка і яка вартість квитків

Залізнична компанія Чехії RegioJet запровадила єдиний квиток за новими напрямками в Україні — із Праги до Харкова, Полтави, Дніпра та Запоріжжя. Нововведення допоможе пасажирам зекономити на вартості поїздки та мати гарантовану пересадку.

Про це повідомляє сайт proukrainu.blesk.cz.

Потяги RegioJet прямуватимуть до польської станції Перемишль, що поблизу кордону з Україною — там пасажири пересядуть на український потяг з тим самим квитком. Це необхідно тому, що їхати в Україну чеські поїзди не можуть через різну ширину колії.

Пасажирам пропонують подорожувати частину маршруту з Праги до Перемишля у спальних вагонах, де є окремі купе для жінок та жінок з дітьми. Зранку кожному пасажиру надають безкоштовний сніданок.

Пропонуються сполучення через Перемишль до Дніпра та Запоріжжя, а також до Полтави та Харкова. Потяг зупиняється на станціях Прага, Пардубіце, Оломоуц, Острава Свинов, Острава, Богумін. Пасажири проходитимуть паспортний контроль на станції "Перемишль". Українські прикордонники проводять контроль під час поїздки в поїзді.

поїзди з Чехії в Україну

Фото: proukrainu.blesk.cz

Що стосується вартості квитка, то ціна в один кінець до найдальшого пункту — Запоріжжя — починається від 1679 крон (70,9 євро) за місце та 2179 крон (90,9 євро) за місце. Вартість квитків до Харкова стартує від 1639 крон (69,2 євро) за місце та 2139 крон (89,2 євро) за місце.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" анонсувала новий графік руху та маршрути поїздів на літній сезон. Новий розклад діятиме вже з 10 червня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.05.2023 02:13