Тайсон Ф'юрі й Олександр Усик. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Чи можуть засудити Усика в бою проти Ф'юрі: відповідь промоутера

На думку промоутера Олександра Красюка, у бою чемпіона світу у надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBF та IBO Олександра Усика проти володаря титулу WBC Тайсона Ф’юрі не виникне проблем з суддівством.

Про це повідомляє Boxingscene.

Видання переконане, що успішне партнерство між Ф'юрі та Туркі Аль аш-шейхом, головою Головного управління розваг Саудівської Аравії, призведе до того, що Усик попрямує до Саудівської Аравії (яка, по суті, стала заднім двором Ф'юрі), а не на нейтральну територію.

"Я не можу з вами не погодитись. Але я не можу сказати, що люди намагаються зробити нам щось погане, щоб дати йому якусь перевагу. Це неправда, Туркі Аль аш-Шейх — шляхетна людина. Він фанат боксу і має право обирати фаворита в бою і за кого він вболіватиме. Це нормально для будь-кого, але це не повинно впливати на проведення бою та його суддівство", — сказав Красюк.

Промоутера Усика запевнив, що вони подбали про всі деталі, щоб суддівство було справедливим, але все може змінитись вранці 19-го числа". 

"Однак дозвольте мені внести ясність: для нас все це абсолютно нормально. Усику це навіть зручніше. Пам'ятаєте перший бій з Ентоні Джошуа у Лондоні, коли ми приїхали й ніхто не дав Усику шансу? Люди не могли повірити, що він зможе перемогти Ей-Джея. Люди, які розбиралися в боксі, знали, але звичайні фанати, які час від часу дивляться бокс, були цілком впевнені, що Усик занадто малий", — наголосив він.

Красюк зауважив, що зараз люди тут говорять те саме, але не розуміють, що за Усиком стоять дуже важливі речі. 

"У його серці є деякі речі, про які мало хто знає. Це видатні характеристики, які зробили його безперечним важковаговиком", — додав промоутер Олександра Усика.

Що відомо про бій Усик — Ф'юрі

Бій Усика та Ф’юрі мав відбутися 17 лютого, але через розсічення британця його відклали. Згодом з'явилась офіційна заява організаторів, що поєдинок між українським та британським боксером пройде 18 травня в Ер-Ріяді.

Раніше Ф'юрі зробив офіційну заяву щодо травми. Він перепросив у всіх причетних до організації бою і вболівальників, а також пообіцяв працювати над якомога швидшим поверненням у ринг.

Команда Усика стримано відреагувала на травму суперника. Оточення українця припустило екстрену організацію титульного бою для свого клієнта. Найімовірнішим опонентом на той час розглядався обов'язковий претендент на пояс IBF Філіп Хрговіч із Хорватії.

Своєю чергою хорватський супертяж Агрон Смакічі відреагував на інцидент, який стався під час спарингу з чемпіоном WBC Тайсоном Ф’юрі, в якому британець отримав розсічення. Він запевняє, що удар був у межах правил.

Нагадаємо, на думку промоутера Олександра Красюка, об'єднавчий бій між українськими боксерами Василем Ломаченком та Денисом Берінчиком навряд чи відбудеться.

Цікаво, що в Мехіко Сергій Богачук отримав зелений пояс тимчасового чемпіона WBC. Українець отримав його з рук президента Всесвітньої боксерської ради Маурісіо Сулеймана.

Також промоутер Олександр Красюк із K2 Ukraine розповів цікаву деталь про контракт на поєдинок між українцем Денисом Берінчиком та мексиканцем Емануелем Наваррете. Боксери можуть провести реванш.

Недавно повідомлялось, що український боксер Олександр Гвоздик вийде в ринг з американцем Давідом Бенавідесом 15 червня. Про це офіційно оголосила промоутерська компанія Premier Boxing Champions.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 22.04.2024 07:01