Фото "УНІАН"

Чи тиснуть міжнародні партнери на Україну щодо переговорів з РФ: Данілов зробив важливу заяву

Союзники України не схиляють її до переговорів із Росією. Жодного тиску щодо цього питання від партнерів не існує.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю італійській газеті la Repubblica. Журналіст запитав Данілова про намагання союзників схилити українську владу до перемовин щодо припинення війни.

"Повідомлення про цей нібито тиск не підтверджені нічим. Вони існують лише в інтернеті. Я не знаю, можливо, це робота російської армії тролів, але партнери не ставили якихось вимог вести переговори. Україна буде вирішувати цю проблему самостійно, і жодних переговорів із Путіним не може бути. Росія має бути зруйнована, як сучасний Карфаген. Не можна залишати ворога позаду себе", — пояснив Данілов.

Додамо, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що Україна вже готова до того, що окремі держави закликатимуть на до мирних переговорів з Російською Федерацією. Через це майбутній політичний сезон у світі може виявитися непростим для нашої країни в дипломатичному сенсі. Глава МЗС наголосив, що Україна все одно переможе "на всіх фронтах", проте попередив, що "буде важка осінь".

Водночас Кулеба сказав, що українська сторона може провести перемовини з Росією, але лише за умови повного відведення військ окупантів. Крім того, ці переговори не можуть відбуватися з чинним президентом Росії Володимиром Путіним.

Нагадаємо, президент Об'єднаних Арабських Еміратів Мухаммед бен Заїд хоче організувати зустріч президента України Володимира Зеленського з російським диктатором Володимиром Путіним. Ініціатива щодо організації зустрічі виникла на прохання Папи Римського Франциска в координації з деякими європейськими державами. Також про плани зустрічі проінформований і американський лідер Джо Байден.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.08.2023 15:39