Фото: МЗС України

"Розмова з Путіним неможлива": Кулеба назвав умови для переговорів з Росією

Українська сторона може провести перемовини з Росією, але лише за умови повного відведення військ окупантів. Крім того, ці переговори не можуть відбуватися з чинним президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю італійському виданню Corriere della Sera.

"Ми можемо вести переговори з Росією після виведення їхніх військ із наших земель, але не з Путіним. Ця мета може бути досягнута за допомогою міксу війни та дипломатії. Наші генерали займаються першим, їхнє завдання спонукати росіян до відступу і переконати, що краще говорити, ніж воювати", — сказав міністр.

За словами Кулеби, перемовини із російським диктатором Путіним неможливі, адже той скоїв занадто багато злочинів.

"Є й інші дипломатичні способи вести справи опосередковано. Але нам зрозуміло, що ми ніколи не зможемо побачити Путіна й Зеленського за одним столом", — наголосив Дмитро Кулеба.

Додамо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що запропонована ним "Формула миру" для справедливого закінчення війни Росії проти України може стати базою й для припинення інших військових конфліктів на планеті. Зеленський наголосив, що, на жаль, в Україні не єдиний і не останній військовий конфлікт у світі.

А напередодні Чехія запропонувала Україні допомогу у реалізації кількох пунктів Формули миру для припинення війни із Росією. Заступник Липавського Ян Маріан наголосив, що його країна хоче допомогти у виконанні першого пункту Формули миру. Тобто, у забезпеченні ядерної та радіаційної безпеки, а також у створенні спеціального трибуналу з воєнних злочинів Росії.

Нагадаємо, президент Об'єднаних Арабських Еміратів Мухаммед бен Заїд хоче організувати зустріч президента України Володимира Зеленського з російським диктатором Володимиром Путіним. Ініціатива щодо організації зустрічі виникла на прохання Папи Римського Франциска в координації з деякими європейськими державами. Також про плани зустрічі проінформований і американський лідер Джо Байден.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.08.2023 16:15