Фото: росЗМІ

Путін і Пєсков раптом заговорили про мирні переговори з Україною

Президент Росії Володимир Путін раптом заявив, що нібито хоче вести мирні переговори з Україною, однак "Київ та його союзники від перемовин відмовляються".

Про це диктатор розповів російським ЗМІ. Він традиційно повторив тези пропаганди, що суть "конфлікту" нібито лежить у створенні "загроз безпеки" Росії з боку США та НАТО.

"Усі протиріччя повинні вирішуватися в ході переговорів, але проблема полягає в тому, що з нами відмовляються вести переговори. Я неодноразово заявляв, що ми готові вести переговори, але ж ми не можемо нав'язувати ці переговори", — сказав він.

Схожу заяву зробив і речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков. За його словами, РФ нібито залишається "відкритою для переговорів".

"Російська сторона зберігає свою відкритість, чого не скажеш про українців. Українці зберігають свою непримиренну позицію. Тим більше зараз, коли вони у досить непростій ситуації, але вони, як і раніше, відкидають будь-яку можливість діалогу", — зазначив Пєсков.

Нагадаємо, в середині липня стало відомо, що Україна найближчим часом може отримати новий "мирний план" для врегулювання війни з Російською Федерацією. Його ініціюють Індія та Франція.

Водночас Зеленський під час зустрічі з африканською делегацією у Києві заявив, що мирні переговори з РФ можливі тільки після повного виведення російських військ з окупованих територій України. Він наголосив, що усі нації світу заслуговують на те, щоб жити вільно, без навʼязування чужої волі військовим чи політичним шляхом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.07.2023 14:52