Фото: TASS/Zsolt Czegledi

Чи воюватиме армія США в Україні: заява Білого дому

Сполучені Штати Америки не відправлятимуть свої війська для участі у війні в Україні. Раніше про таку можливість заявляв президент Франції Еммануель Макрон.

Таку заяву зробила речниця Ради нацбезпеки США Едрієн Вотсон, пише Reuters. Вона, зокрема, прокоментувала порушену лідером Франції Макроном можливість відправлення військ західних держав до України.

"Президент Байден чітко дав зрозуміти, що США не відправлятимуть війська воювати в Україні", — сказала Вотсон.

Нагадаємо, 26 лютого президент Франції Еммануель Макрон на зустрічі з журналістами за підсумками конференції на підтримку України заявив про те, відправлення західних військ "у майбутньому не можна виключати, але зараз немає консенсусу щодо офіційного та схваленого відправлення військ на місця".

Своєю чергою речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що поява військових НАТО на території України призведе до прямого конфлікту з Російською Федерацією та ескалації ситуації. Водночас представник Кремля зауважив, що Москві добре відома позиція Макрона "щодо необхідності завдання Росії стратегічної поразки".

Згодом дві країни Євросоюзу не підтримують пропозицією Франції відправити західні війська в Україну. Йдеться про Іспанію та Італію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.02.2024 21:21