Фото: Pixabay

Члени найбагатшої родини Британії отримати тюремні терміни через експлуатацію слуг

Швейцарський суд засудив чотирьох членів найбагатшої родини Великої Британії за експлуатацію персоналу, привезеного з Індії для роботи на своїй віллі в Женеві.

Про це повідомляє BBC.

Так, згідно з рішенням суду, 78-річний Пракаш Хіндуджа та його дружина отримали по чотири з половиною роки кожен. Водночас їхній син Аджай і невістка Намрата — по чотири роки. Натомість за більш серйозним звинуваченням у торгівлі людьми їх було виправдано.

Пракаша Хіндуджу та його дружину також зобов'язали виплатити компенсацію у розмірі 850 тисяч швейцарських франків (950,7 тисяч доларів). Крім цього, вони мають сплатити судові витрати — 270 тисяч швейцарських франків (301,9 тисяч доларів). Родина не була присутня на судовому засіданні. Зокрема, найстарші члени сім’ї, обом за 70 років, не з'явилися на судові засідання, через поганий стан здоров'я. Водночас Аджай і Намрата були присутні на суді, але не почули вирок. 

Юристи, які представляють родину в суді, заявили, що подаватимуть апеляцію.

"Я шокований. Ми будемо боротися до кінця", — заявив адвокат Роберт Ассаел.

В чому звинувачують найбагатшу родину Британії

Як з'ясувалося, родина, статки якої оцінюють у понад 37 мільярдів фунтів, платила своїм слугам по сім фунтів (близько восьми доларів) за 18-годинний робочий день. Це менше десятої частини від того, що вимагає платити працівникам швейцарське законодавство. До того ж, у персоналу забирали паспорти і практично не дозволяли виходити з будинку, розташованому у багатому передмісті Женеви.

Під час судового процесу прокурори стверджували, що сім'я витрачала більше на собаку, ніж на прислугу. Проте захист стверджував, що працівники отримували достатньо пільг, не були ізольовані і могли вільно залишати віллу.

Нагадаємо, двох українських туристів визнали винними у сексуальних домаганнях до трьох дівчат віком від 12 до 14 років у ніч на Велику Суботу. Суд грецьких Салонік призначив їм до 12 місяців позбавлення волі з відстрочкою на три роки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 23.06.2024 07:57