Фото ілюстративне. Джерело: zmist.pl.ua

Чому на Полтавщині заборонили ловити раків: пояснення держструктури

Від початку грудня у водоймах Полтавської області заборонили ловити раків. З 15 грудня така заборона діятиме на Кременчуцькому та Кам’янському водосховищах.

Про це повідомила прес-служба Державного агентства меліорації та рибного господарства України.

"З метою збереження й охорони раків у період їх спарювання та виношування ікри з 1 грудня 2023 року в більшості українських водойм розпочинається заборона на вилов цих річкових мешканців", — йдеться в повідомленні.

У Державному агентстві меліорації та рибного господарства України додали, що залежно від погодних умов період початку заборони у деяких областях може відрізнятися.

"За вилов раків під час заборони передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування збитків рибному господарству. Компенсація за одного незаконно виловленого рака — 3 332 гривні", — зазначили офіційні структури.

Там уточнили, що після закінчення заборони одній особі за добу можна впіймати 30 раків.

Інфографіка: Державне агентство меліорації та рибного господарства України

Інфографіка: Державне агентство меліорації та рибного господарства України

Нагадаємо, що 30 серпня на одному з озер Київщини під час риболовлі неповнолітню дівчину вразило струмом. Тоді потерпіла потрапила в лікарню у важкому стані. Хлопець разом із дівчиною проводили час на одній з водойм Сквири. В момент, коли 16-річна закидала вудку, волосінь зачепила високовольтну лінію електропередач, після чого дівчина впала на землю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.12.2023 03:03