Фото: соцмережі

Іран міг поставити РФ нові види дронів, — The Guardian

Іран продовжує постачати Росії дрони, яким вона обстрілює українські території. Щоб доставити свої БпЛА країні-терористці Іран використовує човни та державну авіакомпанію для контрабанди.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на власні анонімні джерела в Ірані.

За даними джерел видання, наразі Іран доставив щонайменше 18 безпілотників країні-агресорці, після того, як офіцери РФ і техніки здійснили спеціальний візит до Тегерана в листопаді, де їм було продемонстровано весь спектр іранських технологій.

Тоді російська делегація з 10 осіб вибрала шість безпілотних літальних апаратів Mohajer-6, які мають радіус дії близько 200 км і несуть по дві ракети під кожним крилом, а також 12 безпілотних літальних апаратів Shahed 191 і 129, які також можуть завдавати ударів "повітря-земля".

Вони відрізняються від  Shahed 131 і 136 тим, що призначені для доставки бомб і повернення на базу неушкодженими.

Нагадаємо, 9 лютого повідомлялося, що дрони, якими Росія атакує українську інфраструктуру, стануть ще більш руйнівними. Іран модифікує ударні безпілотники, які він постачає РФ, щоб вибухові боєголовки могли завдати максимальної шкоди нашій державі.

Додамо, Іран заперечив інформацію щодо планів з будівництва заводу з виробництва безпілотників у Росії. Тегеран запевняє, що країни Заходу хочуть ввести в оману світову громадську думку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.02.2023 19:58