Фото: Об'єднаний пресцентр Сил оборони таврійського напрямку

"Цілі високої пріоритетності": у Міноборони відзвітували про ювелірне знищення ЗСУ місць скупчення рашистів протягом тижня

Минулого тижня Сили оборони України вдало знищували ворожі цілі високої пріоритетності. У середньому, ліквідація відбувалась кожні 70 хвилин. 

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр у своєму Telegram.

Посадовиця поінформувала, що за минулі сім днів Збройні сили України знищили: 

  • 94 місця скупчення військ;
  • 22 зенітно-ракетних комплекси;
  • 19 складів боєприпасів;
  • сім командних пунктів.

"Саме така рутинна робота створює умови для подальшого прориву оборони ворога", — зауважила Маляр.

Просування ЗСУ: що відомо 

За даними Міністерства оборони, українські військові протягом минулого тижня звільнили дев'ять квадратних кілометрів території на сході України. Водночас на півдні площа деокупованих територій становить 28 кв. км.

На сході воїни мали успіхи в основному навколо Бахмута. Збільшення площі звільненої території минулого тижня відбулося внаслідок покращення оперативного становища.

За даними американського Інституту вивчення війни, 2 липня ЗСУ провели контратаки на шести ділянках фронту. Зокрема, йдеться про контрнаступальні операції на Лиманському напрямку, у районі Бахмута, на лінії фронту Авдіївка — Донецьк, на заході Донеччини, на адміністративному кордоні між Запорізькою та Донецькою областями, а також на заході Запорізької області.

Водночас російські сили реагують на українські операції навколо Бахмута. Окупанти виводять сили з інших регіонів України. Українське командування повідомляло 1 липня, що російські війська нещодавно перекинули неназваний полк Повітряно-десантних військ Росії з Лиманського напрямку (район на захід від Кремінної) на Бахмутський напрям.

Нагадаємо, Сили оборони знищили боєкомплект росіян в районі Бахмута. Відомо, що цю операцію провели воїни 77 окремої аеромобільної бригади ДШВ Збройних сил України. Завдяки злагодженій роботі артилерії та розвідки десантників вдалося знищити щойно доставлені та розвантажені ворожі боєприпаси ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.07.2023 17:52