Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ контрнаступають на шести ділянках фронту: аналітики ISW розповіли, де є успіхи

Військові Збройних сил України збільшують масштаб контрнаступальних операцій. Напередодні провели контратаки на шести ділянках фронту. 

На деяких відтинках фронту ЗСУ досягли успіхів, йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Збройні сили України вели контрнаступальні операції на Лиманському напрямку, у районі Бахмута, на лінії фронту Авдіївка — Донецьк, на заході Донеччини, на адміністративному кордоні між Запорізькою та Донецькою областями, а також на заході Запорізької області. Міністерство оборони РФ, а також низка інших російських джерел про це стверджували.

У Східному угрупованні військ ЗСУ повідомляли 2 липня, що наші військові продовжують наступати на флангах у районі Бахмута. Російський блогер стверджував, що українські сили досягли невизначених успіхів на південний захід від Кліщіївки (сім кілометрів на південний захід від Бахмута). Геолокаційні кадри, опубліковані 1 липня, показують, що українські сили просунулися на північний схід від Володимирівки (12 кілометрів на південний схід від Вугледара) на заході Донецької області. Російські джерела стверджували, що українські війська продовжували контрнаступальні операції на південь і південний захід від Оріхова на заході Запорізької області. Окупаційний депутат Запорізької області Володимир Рогов заявив, що українські війська просунулися до позицій російських окопів поблизу Роботиного (12 кілометрів на південь від Оріхова) і що в цих окопах точаться ближні бої.

Нагадаємо, в Міноборони України шукають протидію для російських дронів-камікадзе "Ланцет". Вони несуть серйозну загрозу для військових та техніки. Наша розвідка каже, що росіяни почали вкладати більше грошей у виробництво цих дронів. Одиниця БпЛА "Ланцет" коштує 35 тисяч доларів, що є відносно дешево. Водночас ефективність "Ланцета" суттєва — він вражає цілі швидко і точно.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.07.2023 07:18