Фото: defense.gov

У США не здивовані повільним контрнаступом української армії: роз'яснення генерала

Українські контрнаступальні операції наразі просуваються повільніше, ніж прогнозували раніше. Однак Сили оборони діють впевнено і цілеспрямовано.

Таку заяву зробив голова Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі, виступаючи в Національному пресклубі.

"Це відбувається повільніше, ніж люди прогнозували. Мене це не дивує. Вони просуваються впевнено, цілеспрямовано, прокладаючи собі шлях через дуже складні мінні поля", — сказав генерал.

Міллі назвав це "частиною природи війни" і наголосив, що "війна на папері та справжня війна — це різні речі". Генерал також додав, що український контрнаступ буде "дуже довгим і кривавим".

"Українці борються за своє існування. Вони воюють проти величезної країни зі 140-мільйонним населенням і численною армією, яка має багато військової техніки", — підкреслив Міллі.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна хоче показати результати на полі бою перед майбутнім самітом НАТО в Литві 11 липня. Плани ЗСУ розпочати контрнаступ проти Росії сповільнилися в останні місяці.

Своєю чергою головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний зізнався, що має багато страхів. Найманці приватної військової компанії "Вагнера" — серед них.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.06.2023 23:57