Фото: росЗМІ

У Міноборони розповіли, яка російська зброя несе серйозну загрозу

В Міноборони України шукають протидію для російських дронів-камікадзе "Ланцет". Вони несуть серйозну загрозу для військових та техніки.

Про це повідомляє радник міністра оборони України Юрій Сак в інтерв'ю The Telegraph. Він стверджує, що наша розвідка каже, що росіяни почали вкладати більше грошей у виробництво цих дронів. Одиниця БпЛА "Ланцет" коштує 35 тисяч доларів, що є відносно дешево. Водночас ефективність "Ланцета" суттєва — він вражає цілі швидко і точно.

"Все, що може пошкодити нашу зброю або створити загрозу для наших військ, викликає у нас занепокоєння. Не будемо хвалити росіян, але це непогана зброя", — сказав Сак.

Він зазначає, що найкращим захистом від безпілотників могли б стати зенітки Gepard, бо "вони мобільні, можуть швидко пересуватися і мають хороший радар". Німеччина нещодавно пообіцяла передати Україні додатково 30 Gepard. Іншим засобом могли б стати австралійські Hawkei, проте "уряд Австралії шукає якісь виправдання, щоб не передавати їх нам". 

Нагадаємо, на територію Росії будуть доставлятися не тільки "шахеди", а й інші типи безпілотників. Співпраця Ірану з режимом Володимира Путіна триває. Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону зазначив, що ніхто вже не сумнівається в тому, що Росія постійно отримує з Ірану ударні БпЛА.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.07.2023 18:59