Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

У Києві працює ППО

У ніч на 2 липня у Києві та низці областей через зафіксовані дрони-камікадзе оголошено повітряну тривогу. У столиці України близько 02:50 спрацювала протиповітряна оборона.

Про це повідомило Командування Повітряних сил ЗСУ.

"Увага! Київ працює ППО! Перебувайте в укриттях!" — зазначили військові.

Відомо, що вперше сигнали про загрозу ворожих повітряних атак цієї ночі залунали близько півночі на півдні України. Через деякий час тривоги також оголосили й у низці центральних областей.

Оновлена мапа укриттів у Києві

Столична влада оновила мапу укриттів у місті. Деякі сховища розташовані в підвалах, підземних переходах чи паркінгах, а також на всіх станціях Київського метрополітену.

Важливо! Міністерство оборони закликало українців не знімати роботу протиповітряної оборони під час атак росіян. Військові пояснюють, що поширення роликів роботи ППО ("виходи", треки ракет, спалахи, прильоти, сліди вибухів, руйнування, уламки боєприпасів тощо) та публікування цих матеріалів в соцмережах допомагає ворогу з оперативною дорозвідкою результатів ударів.

Нагадаємо, востаннє масовано росіяни обстрілювали дронами Україну вночі 30 червня. Вибухи лунали у Миколаєві та Запоріжжі. За інформацією Повітряних сил ЗСУ, російські терористи атакували Україну з південно-східного напрямку, випустивши 13 "шахедів". Військовим вдалося збили 10 ворожих ударних дронів.

Водночас керівниця об’єднаного прес-центру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк пояснила, що вночі 30 червня під час обстрілу України російські окупанти використали іншу тактику. Ворог намагається тиснути на тих напрямках, на яких побоюється просування наших військ.

Усього у червні Повітряними силами було ліквідовано понад 150 дронів-камікадзе — це, зокрема, Shahed 131/136 та "Ланцет".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.07.2023 02:55