Фото: Генштаб ЗСУ

Українські воїни знищили важливі військові об’єкти армії РФ, — Генштаб

Збройні сили України дають жорстку відсіч російським загарбникам на усій лінії фронту. У середу, 26 квітня, наші захисники знищили два важливих військових об’єкти противника.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Зазначається, що на Запорізькому та Херсонському напрямках противник тримає оборону. Водночас ворог здійснив обстріли понад 30 населених пунктів. Серед них — Времівка, Новопіль Донецької області; Гуляйполе, Залізничне, Мала Токмачка, Новоандріївка та Кам’янське Запорізької області; Берислав, Козацьке, Токарівка, Антонівка, Білозерка, Берегове Херсонської області та місто Херсон.

Атаки ЗСУ

Авіація Сил оборони України за минулу добу завдала 11 ударів по районах зосередження окупантів. Також, знищено шість ворожих безпілотних літальних апаратів. А підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два засоби протиповітряної оборони та ще два важливих військових об’єкта противника.

Ситуація на фронті

Російська федерація, попри значні втрати, не відмовляється від планів щодо окупації нашої території. Завдає ударів, здійснює обстріли як по військових, так і по цивільних об’єктах.

Минулої доби противник завдав сім ракетних та 39 авіаційних ударів, здійснив 61 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та критичній інфраструктурі населених пунктів.
Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Підрозділами сил оборони України протягом минулої доби було відбито 54 атаки противника на зазначених ділянках фронту. Найзапекліші бої надалі тривають за Бахмут та Мар’їнку.

Нагадаємо, генерал армії США та верховний головнокомандувач Об’єднаних збройних сил НАТО Крістофер Каволі заявив, що українські захисники отримають необхідну для наступу зброю вчасно. Захід вже поставив Збройним силам України понад 98% обіцяної техніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.04.2023 07:27