Фото: Pixabay

Дальність польоту до тисячі кілометрів: Іран отримав нові крилаті ракети

Військово-морський флот Ірану отримав крилаті ракети Talaeiyeh. Вони мають дальність польоту понад 1000 кілометрів і можуть змінювати цілі в середині місії.

Про це повідомляє Reuters.

"Крилата ракета Talaeiyeh має радіус дії понад 1000 кілометрів і є розумною ракетою, яка може змінювати цілі під час польоту", — передають державні ЗМІ посилаються на слова начальника ВМС Ірану Шахрама Ірані.

Він додав, що арсенал іранського військово-морського флоту поповнився також розвідувальними гелікоптерами, безпілотниками та морськими крилатими ракетами, виготовленими в країні.

У виданні наголосили, що західні військові аналітики кажуть, що Іран іноді перебільшує свої можливості, ракети та дрони іранського виробництва є ключовим елементом військової техніки Тегерана.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Іран нещодавно доставив в Росію до 96 двигунів Shahed і планує відправити до країни-агресора ще 40 пускових установок Shahed. За словами українського військового оглядача Костянтина Машовця, до кінця 2023 року близько 12 російських спеціалістів пройдуть навчання з виробництва безпілотників "Шахед" в іранському Центрі технологічного розвитку Pardis у Тегерані.

Також раніше повідомлялося, що Сполучені Штати Америки побоюються, що Іран готується надати Росії сучасні балістичні ракети малої дальності для використання у війні проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.12.2023 10:27