Скріншот з відео

Іран передав російській армії нові пускові установки Shahed: у яких регіонах РФ їх облаштують

Іран продовжує надавати російській армії допомогу у створенні нових можливостей для ударних дронів Shahed-131/136. Командування РФ планує розмістити обладнання як мінімум у двох регіонах.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За словами українського військового оглядача Костянтина Машовця, до кінця 2023 року близько 12 російських спеціалістів пройдуть навчання з виробництва безпілотників "Шахед" в іранському Центрі технологічного розвитку Pardis у Тегерані.

Він також наголосив, що Іран нещодавно доставив в Росію до 96 двигунів Shahed і планує відправити до країни-агресора 40 пускових установок Shahed протягом наступних двох тижнів.

Машовець зазначив, що командування РФ планує розмістити обладнання як мінімум для двох додаткових пускових майданчиків Shahed на території 726-го навчального центру протиповітряної оборони в Єйську Краснодарського краю, а також у Рильську Курської області. 

Варто відзначити, що наразі ISW не може підтвердити інформацію Машовця, але вони узгоджуються з очевидною інтенсифікацією російсько-іранської співпраці за останні місяці.

Раніше повідомлялось, що російські загарбники масово використовують чорні "шахеди" під час атаки на Херсонську область. Ударні безпілотники цілять по цивільних об'єктах, що призводить до плачевних наслідків.

Нагадаємо, у п'ятницю ввечері, 22 грудня, російські терористи атакували Україну ударними безпілотниками типу Shahed. Операція із застосуванням бойових дронів тривала з 18:00 вечора до опівночі. За даними Повітряних сил, усі дев’ять "шахедів" знищено силами та засобами Повітряних сил та Сил оборони України у межах Одеської та Хмельницької областей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.12.2023 08:57