Фото: прес-служба МВС

Данілов розповів про останнє повідомлення від Монастирського у день трагедії у Броварах

Очільник Міністерства внутрішніх справ Денис Монастирський в день трагічної події у Броварах на Київщині, 18 січня, планував взяти участь у Ставці Верховного головнокомандувача. Він мав зробити це з Полтави у режимі онлайн, оскільки летів з командою МВС на Харківщину.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов в ефірі телемарафону 19 січня.

Данілов розповів, що останнє SMS-повідомлення отримав від Монастирського о 08:07, а вже за лічені хвилини трапилася авіакатастрофа. Секретар РНБО не вказав, що саме було в повідомленні від міністра.

"Зараз іде слідство, з'ясовуються всі обставини цієї жахливої катастрофи. Можу сказати, що президент мав збирати Ставку верховного головнокомандувача, на 10:00. Зазвичай, ми це ніколи не афішуємо. Міністр внутрішніх справ мав вийти з Полтави на 10-ту годину на цю Ставку", — зазначив він.

Посадовець зауважив, що засідання Ставки перенесли з середи на четвер, у ньому брали участь усі очільники обласних військових адміністрацій. Секретар РНБО не став відповідати на запитання, чи могла Росія бути причетною до падіння вертольота ДСНС із керівництвом українського МВС на борту.

"Обов'язково з'ясуємо всі обставини", — пообіцяв він.

Данілов закликав громадян не будувати здогадів й не робити остаточних висновків з приводу того, чому це трапилося.

"Відповідь ми обов'язково отримаємо, що трапилося тим ранком над Броварами і чому", — запевнив Данілов.

Нагадаємо, 18 січня вранці у Броварах поруч із дитячим садком та житловим будинком впав гвинтокрил. У будівлях перебували люди. Серед загиблих — керівництво Міністерства внутрішніх справ: очільник МВС Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін та державний секретар Юрій Лубкович. Також загинула одна дитина, десятки осіб — поранені.

У будівлі дитячого садка завершено пошуково-рятувальні роботи. Служба безпеки України розпочала досудове розслідування за фактом падіння гелікоптера в Броварах. Слідчі розглядають декілька версій.

Читайте також: Віддано служили державі. Що відомо про загиблих у авіакатастрофі в Броварах посадовців МВС

Політика, 20.01.2023 08:00