Фото: ДБР

ДБР затримало голову лікарської комісії на Київщині: продавала довідки про непридатність до служби

На Київщині голова військово-лікарської комісії отримала підозру від правоохоронців. Жінка за гроші видавала довідки про непридатність до військової служби.

Про це повідомили у прес-службі Державного бюро розслідувань

"Встановлено, що військовозобов'язані чоловіки отримували довідки ВЛК про непридатність до військової служби із відповідним виключенням з військового обліку. Всі "липові" довідки видавались за підписом посадовиці та завірені печаткою", — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці зазначили, що підшуковував "клієнтів" начальник відділення одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Київської області зі своїми двома спільниками. Їм повідомили про підозру ще у липні.

"За свої послуги зловмисники брали від 6 до 10 тисяч доларів США. Вартість залежала від наявних проблем зі здоров’ям ухилянтів та їхнього віку. Чим старше був чоловік, тим дешевше була "послуга" з підробки документів. Голова ВЛК виписувала довідки навіть без проходження чоловіками комісії", — додають у ДБР.

ДБР

Фото: ДБР

Тепер їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до девʼяти років.

Додамо, 22 серпня стало відомо, що у Київській області начальник одного з територіальних центрів комплектування і соціальної підтримки та керівник військово-лікарської комісії допомагали чоловікам призовного віку ухилитися від служби. Також фігуранти сприяли незаконному переправленню осіб через державний кордон.

Нагадаємо, у той же день, 22 серпня, на виконання рішення Ради Національної безпеки і оборони Державне бюро розслідувань спільно з іншими правоохоронними органами провело низку процесуальних дій у Територіальних центрах комплектування та військово-лікарських комісіях у багатьох регіонах країни. Зокрема, правоохоронці працювала у військово-лікарських комісіях Вінницької, Черкаської та Київської областей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.08.2023 15:59