День моряка 2019: в морських професіях не вистачає жінок

25 ЧЕРВНЯ 2019 15:43

«Кожен, хто пов'язаний з мореплавством, повинен розуміти, що, відмовляючись брати на роботу жінок і надавати їм можливості для кар'єрного зростання, він звужує коло потенційних кваліфікованих кадрів», - заявив у своєму посланні з нагоди Дня моряка Генеральний секретар ІМО Кітакамі Лім.

День моряка проводять в цьому році під девізом #IAmOnBoard - що можна дослівно перекласти як «І я на борту», ​​а за змістом - «Я підтримую», повідомляється на офіційному сайті у Twitter.

У Міжнародній морській організації закликають всіх підтримати ідею гендерної рівності в морських спеціальностей. Ініціатори кампанії нагадують, що вона відповідає Цілям сталого розвитку, зокрема цілі під номером п'ять.

«Гендерна рівність - невід'ємна частина сталого розвитку, - заявив Генсек ІМО. - Приєднуйтесь до нашої кампанії і допомагайте нам привернути увагу жінок до морських спеціальностей».

У кампанії, запущеної в ІМО, беруть участь Елізабет Марами - перша жінка-льотчик з Кенії; Кейт Маккей - перша жінка-капітан круїзного судна з США; а також Венді Вільямс - перша жінка-капітан круїзного судна з Канади.

Міжнародна морська організація пропонує всім морякам, співробітникам судноплавних компаній і всім бажаючим поділитися своїми думками про гендерну рівноправність в морських професіях, залишивши коментар на сайті Дня моряка.

Суспільство, 25.06.2019 15:43