Фото: ілюстративне. Джерело: ukranews.com

Деякі українці отримуватимуть більшу допомогу по безробіттю: на скільки і чому

В Україні зріс мінімальний розмір допомоги по безробіттю з 2500 до 3600 гривень. Це підвищення стосується деяких категорій громадян.

Як повідомляє прес-служба Державної служби зайнятості, таке рішення зафіксовано постановою правління фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття №74 від 19 вересня поточного року.

Відповідне нововведення стосується: 

  • громадян, які впродовж семи місяців не мали страхового стажу за рік до набуття статусу безробітного та отримували до підвищення 1 500 гривень;

  • громадян, які працювали не менше семи місяців перед настанням безробіття та отримували до підвищення 2 500 гривень; 

  • внутрішньо переміщених осіб, у яких немає відповідних документів про страховий стаж, та отримували до підвищення 2 500 гривень.

Втім, мінімальний розмір допомоги по безробіттю залишився незмінним, а саме 1500 гривень. Саме таку допомогу отримують громадяни до 35 років, які не мають страхового стажу. Таку ж допомогу отримують особи, які були звільнені за окремими статтями трудового законодавства: систематичне невиконання обов’язків без поважних причин, прогул, крадіжки за місцем роботи тощо.

"Під час дії воєнного стану тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 90 календарних днів, а особам передпенсійного віку — не більше 360 календарних днів", — додали у прес-службі служби зайнятості.

Нагадаємо, раніше Пенсійний фонд повідомляв, що від початку цього року середня пенсія в Україні зросла на 466 гривень. Проте минулого місяця більшість громадян літнього віку отримали виплати розміром до 3 000 гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 24.10.2024 09:06