Фото: соцмережі

Деяким військовозобов'язаним можуть вручити повістку повторно: подробиці

Частина із військовозобов'язаних можуть отримати повістки повторно. Уточнювати облікові дані в Територіальних центрах комплектування необхідно впродовж семи днів після будь-яких змін.

Про це пише "24 Канал".

Як відомо, в Україні воєнний стан та загальна мобілізація були продовжені до 15 листопада. Після повномасштабного вторгнення військовозобов'язані або добровільно прийшли в ТЦК, або отримали повістку. Вони пройшли військово-лікарські комісії та отримали висновок: придатні чи ні до військової служби.

Зазначається, уточнювати облікові дані в ТЦК необхідно впродовж семи днів після будь-яких змін. Проте не рідше, ніж раз на п’ять років.

Повістки можуть вручати повторно у таких випадках:

  • якщо ВЛК проходили більше як рік тому;
  • для перевірки облікових даних;
  • для перевірки даних про заброньованого працівника;
  • для перевірки обставин на відстрочку;
  • для мобілізації.

Речниця Черкаського ТЦК зазначила Аліна Кривошея наголосила, що повістки будуть видаватися двом категоріям чоловіків:

"Це для людей, які з тих чи інших причин не з'явилися до територіальних центрів комплектування, щоб уточнити дані — можливо змінився сімейний стан, кількість дітей, місце проживання. Також це стосується внутрішньо переміщених осіб", — сказала вона.

Нагадаємо, раніше у Тернопільській області військовозобов'язаний чоловік під час вручення йому повістки заявив, що "це не його війна" і краще він перейде на бік Росії. Також ухилянт заявив, що проходив альтернативну строкову службу і тепер не може воювати через релігійні переконання. Суд визнав чоловіка винним в ухиленні від призову. Його покарали ув'язненням терміном на три роки. 

Також у Львівській області Бродівський районний суд виніс вирок місцевому мешканцю, який не прийшов у Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки після вручення повістки. Суд визнав, що він ухилився від призову й призначив йому три роки тюрми. Однак чоловіка звільнили від покарання з іспитовим терміном у два роки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.09.2023 10:57