Дипвідомства України у шести країнах отримали закривавлені пакунки з очима тварин

02 ГРУДНЯ 2022 13:09

Посольства та консульства України у шести країнах отримали закривавлені пакунки з очима тварин. Такі погрози надійшли до посольств в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, генеральних консульств в Неаполі та Кракові та консульства в Брно (Чехія).

Про це повідомив речник МЗС Ніколенко, пише TrueUA.

Крім цього, вхід до помешкання посла у Ватикані зазнав вандалізму, а посольство в Казахстані отримало повідомлення про мінування, яке згодом не підтвердилося.

"Маємо підстави вважати, що відбувається добре спланована кампанія терору та залякування посольств і консульств України. Не маючи змоги зупинити Україну на дипломатичному фронті, нас намагаються залякати. Однак можу одразу сказати, що ці спроби марні", – наголосив міністр закордонних справ Кулеба.

Нагадаємо, 30 листопада в українському посольстві в Мадриді пролунав вибух. Постраждав співробітник, який відкривав посилку. Конверт було відправлено на ім'я самого посла. На ньому не було зворотної адреси й посилка не була схожа на пошту, яку зазвичай направляють дипломатам, кажуть у посольстві. Увечері того ж дня подібна посилка з вибухівкою прийшла до компанії Instalaza, яка виробляє зброю.

Вранці 1 грудня аналогічні посилки прийшли на авіабазу Торрехон-де-Ардос та до Міноборони Іспанії.

Події, 02.12.2022 13:09