Фото: Pixabay

Для абітурієнтів розширили список країн, де можна скласти мультипредметне тестування

Через війну в Україні у 2023 році випускники замість ЗНО складатимуть національне мультипредметне тестування. Український центр оцінювання якості освіти повідомляє, що додалися нові міста, де можна скласти НМТ за кордоном. 

Про це йдеться в заяві УЦОЯО.

До переліку увійшло ще чотири міста у різних країнах.

"Цього тижня досягнуто домовленостей із представниками Мерша (Люксембург), Майнца (Німеччина), Осло (Норвегія) та Бельдібі (Туреччина)", — зазначають в УЦОЯО. 

Варто вибрати місто, що знаходиться ближче до вашого місцеперебування під час складання НМТ. Якщо майбутні вступники вже створили персональний кабінет, вибрали із запропонованого списку менш зручний для себе населений пункт, а тепер хочуть його змінити, — це можна зробити після отримання сертифіката до 7 травня 2023 року, змінивши реєстраційні дані. 

"Попри те, що перелік міст для проходження НМТ розширено, є обмеження щодо кількості місць у спеціально обладнаних комп’ютерних центрах, запропонованих закордонними партнерами", — наголошують в УЦОЯО.

Вони додають, якщо у певному місті місця для реєстрації вичерпаються, то воно стане недоступним для виборуТому зволікати з реєстрацією не радять.

Основна сесія НМТ стартує вже 5 червня.

Нагадаємо, українські абітурієнти, які перебувають за кордоном, також можуть скласти національний мультипредметний тест (НМТ). Тестування можна пройти у 24-ох країнах світу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Суспільство, 22.04.2023 12:55