Фото: Рixabay

НМТ-2023: випускники можуть пройти пробне тестування з історії України

Випускники у 2023 році, як і торік, замість ЗНО складатимуть національний мультипредметний тест. Тестування складатиметься з двох обов'язкових предметів, а один пропонується обрати самостійно. 

У Міністерстві освіти й науки повідомили, що вже оприлюднено демонстраційний варіант завдань НМТ з історії України. Бажаючі мають можливість пройти тест з історії України в онлайн-середовищі Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти за посиланням.

Інтерфейс запропонованого тесту відрізняється від того, який буде у реальному НМТ, однак за структурою, типами завдань, тривалістю виконання демонстраційний варіант аналогічний вступному тесту. Тест складається із 60 завдань, учасники мають 60 хвилин, щоб їх виконати.

"Зміст завдань відповідає програмі ЗНО з історії України (розділи 6–32) й охоплює теми, що стосуються подій другої половини XVI — початку XXI ст", — йдеться у повідомленні.

Для осіб, які мають повільну швидкість інтернету, можна завантажити демонстраційний тест у вигляді файлу.

"Як під час проходження демонстраційного тесту, так і під час реального тестування буде можливість вибирати послідовність виконання завдань, за потреби повертатися до того чи того завдання, змінювати варіант відповіді. Після завершення роботи будуть доступні результати тестування з цього предмета", — пояснили у МОН.

На сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти в рубриці "Підготовка до тестів" розміщено тренажер з історії України. З його допомогою випускники можуть запам’ятати дати історичних подій, попрацювати онлайн із зображеннями українських історичних пам’яток та тестовими завданнями, що містять зображення історичних персоналій.

Нагадаємо, в Україні з наступного року можуть відновити складання державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання. У разі його ухвалення випускники дев’ятих та одинадцятих класів обов’язково складатимуть чотири предмети.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.03.2023 20:12