Фото: росЗМІ

До Москви з ПАР вилетіли два літаки з "вагнерівцями": скільки найманців прибуде до Росії

У четвер, 6 липня, два літаки з бійцями приватної військової компанії "Вагнера" вилетіли з Південно-Африканської Республіки в напрямку Москви. Додатковий літак готується до вильоту.

Про це повідомляє Jeune Aafrique.

За даними джерела, на двох літаках з Бангі до Москви відправилось близько 500-600 найманців. Зазначається, що після спроби заколоту керівника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина Кремль вирішив замінити кураторів найманців у Південно-Африканській Республіці Віталія Перфільєва, Олександра Іванова та Дмитра Ситого.

Перфільєв консультує президента ПАР Фостена-Арканжа Туадеру з питань нацбезпеки та є близьким другом командира ПВК "Вагнера" Дмитра Уткіна.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у Білорусі почали зводити табори для розміщення терористів ПВК "Вагнера". Перший табір на вісім тисяч людей зводять за 200 кілометрів від кордону з Україною. Його облаштують в Осиповичах Могильовської області.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявляв, що Федеральна служба безпеки Росії отримала завдання ліквідувати очільника приватної військової компанії "Вагнера" Євгена Пригожина після спроби збройного заколоту у РФ.

Своєю чергою самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко повідомив, що очільника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина немає на території Білорусі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.07.2023 08:11