Фото: Pixabay

До України завезли небезпечний рис (фото)

На український ринок потрапив небезпечний рис для ризото з Італії. В продукті виявлено перевищення вмісту кадмію.

Про це повідомляє Управління Держпродспоживслужби в Рівненській області

Через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів "RASFF" надійшла інформація про виявлення перевищення допустимого рівня кадмію в рисі для ризото. Даний товар експортувався з Італії.

Оператори ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції, мають вилучити її з обігу та у строк не більше двох робочих днів.

Повідомлення про небезпеку

Чим небезпечний кадмій

Кадмій — один з небагатьох елементів, що не виконує конструктивних функцій в людському організмі. Цей елемент і його сполуки є надзвичайно токсичними, навіть, у незначних концентраціях. Має властивість накопичуватись в організмах і екосистемах. При потраплянні в організм, речовини кадмію завдають шкоди травній, дихальній та нервовій системам.

Нагадаємо, в Україну з Франції завезли небезпечний сир, який заражено Listeria monocytogenes. Зазначається, що після потрапляння в організм Listeria мігрує від кишківника до центральної нервової системи й статевих органів. Клінічні прояви лістеріозу включають менінгіт, менінгоенцефаліт, сепсис, перинатальні інфекції та гастроентерит.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.02.2023 12:10