Фото: скріншот з відео

Італія передасть Україні системи протиповітряної оборони: про яку кількість йдеться

Україна в рамках нового пакету військової допомоги отримає від Італії системи протиповітряної оборони. Збройні сили України зможуть використовувати не лише ЗРК SAMP-T, а й комплекси Skyguard та Spike.

Про це заявила прем'єр Італії Джорджа Мелоні на спільному брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським.

"Ми надали шостий пакет військової допомоги Україні, який переважно концентрується на протиповітряній обороні, щоб захистити цивільну інфраструктуру... Ми багато працювали над цим разом з Францією, щоб швидко поєднати наші технології. ЗРК SAMP-T - це дуже важливо, але у новому пакеті допомоги є ще й інші системи ППО - Skyguard і Spike", — зазначила прем'єр.

За словами Мелоні, наразі стратегічною метою є захист української критичної інфраструктури. Також Італія планує допомогти нашій країні з розмінуванням територій.

Прем’єр Італії додала, що під час її візиту відбулася передача Україні генераторів.

Своєю чергою, Зеленський назвав шостий пакет допомоги від Італії "потужним".

"SAMP-T — це дуже серйозні технології, ми над цим довго працювали, і особисте лідерство прем'єр-міністра дало нам можливість отримати ці системи. Крім того, Україна отримає ще дві важливі системи (ППО — ред.), щоб захищати життя наших людей", — заявив очільник держави.

Раніше повідомлялось, що Україна, швидше за все, не отримає від Італії винищувачі. Проте країни поки не обговорювали між собою дане питання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.02.2023 21:47