Фото: Twitter Таяні

Чи отримає Україна від Італії винищувачі: відповідь глави МЗС Таяні

Україна, швидше за все, не отримає від Італії винищувачі. Проте країни поки не обговорювали між собою дане питання.

Відповідну заяву зробив міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні в інтерв’ю італійській газеті La Stampa, пише CNN.

Таяні зазначив, що питання відправки винищувачів поки що не обговорювалося, але будь-яка така передача повинна здійснюватися в координації з партнерами Італії.

"Нам доведеться координувати дії з нашими союзниками, придумувати, які літаки їм відправляти, тому що поставляти українцям різні моделі немає сенсу... Мені здається практично неможливим відправлення італійських винищувачів", — сказав Таяні.

Він також зазначив, що прем’єр-міністр Італії Джорджія Мелоні перебуває сьогодні з візитом у Києві, аби запевнити президента України Володимира Зеленського в подальшій підтримці Італією України.

Також Таяні нагадав, що Італія вже затвердила шостий пакет допомоги. До того ж через кілька тижнів у співпраці з Францією Україні відправлять зенітний ракетний комплекс Samp-T.

Зокрема очільник МЗС запевнив, що Італія входить до числа країн, які найбільше конфіскували кошти у російських олігархів.

"Ми говоримо про понад 2 мільярди, гроші, які можуть бути використані для відновлення країни", — сказав глава МЗС Італії.

Нагадаємо, у вівторок, 21 лютого, у Київ прибула прем’єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні. Це її перший візит до України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.02.2023 14:41