Фото: ДБР

Допоміг росіянам захопити "Артек": ДБР повідомило про підозру зраднику з Криму (фото)

Колишній український правоохоронець із Криму пішов на співпрацю з окупантами та допомагав їм захоплювати Міжнародний дитячий центр "Артек". Працівники Державного бюро розслідувань заочно повідомили йому про підозру.

Про це повідомили в прес-службі ДБР.

Відомо, що на момент окупації півострова Росією у 2014 році чоловік служив в українських правоохоронних органах та охороняв "Артек". За сприяння в захопленні Міжнародного дитячого центру на півострові зрадник отримав посаду в незаконно створеному "Міністерстві внутрішніх справ" окупантів.

ДБР встановило, що у 2019 році колишній правоохоронець перейшов до "Росгвардії" і зараз займається переслідуванням незгодних із російською владою громадян, бере участь у розгонах мітингів та демонстрацій в тимчасово окупованому Криму.

"Колишній правоохоронець підозрюється у державній зраді. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна", — зазначили в ДБР.

ДБР повідомило про підозру правоохоронцю з Криму
Фото: ДБР

Нагадаємо, ще один колишній правоохоронець, який після анексії Криму вступив до лав ФСБ Росії, теж отримав підозру від Державного бюро розслідувань. Зрадник переслідував кримськотатарських активістів та влаштовував судилище над українськими моряками, яких полонили росіяни в районі Керченської протоки.

Державне бюро розслідувань також заочно повідомило про підозру чотирьом правоохоронцям, які пішли служити у лави окупантів. Троє з них перейшли на бік ворога на Луганщині, а ще один — у Херсонській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.05.2023 11:08