Фото: прес-служба ДБР

Пішли служити у лави окупантів: ДБР повідомило про підозру чотирьом правоохоронцям

Державне бюро розслідувань заочно повідомило про підозру чотирьом правоохоронцям, які пішли служити у лави окупантів. Троє з них перейшли на бік ворога на Луганщині, а ще один — у Херсонській області.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

За даними слідства, коли російська армія вторглася у Сєвєродонецьк Луганської області, один з фігурантів проігнорував наказ керівництва про евакуацію та очолив місцеве пожежне депо "МЧС ЛНР". За свою "активну співпрацю" він навіть отримав грамоту від окупаційної адміністрації. Ще один зрадник приїхав до Сєвєродонецька вже після 24 лютого 2022 року і також пішов служити у вищевказану окупаційну структуру.

"Третій підозрюваний до війни очолював одну з пожежно-рятувальних частин Сєвєродонецька, а після тимчасової окупації міста працював начальником пожежної частини "МЧС ЛНР" у Рубіжному. Ще один правоохоронець пішов працювати в окупаційну "міліцію" у Генічеську (Херсонська область, — ред.)", — зазначили у ДБР.

У Бюро наголосили, що усім правоохоронцям заочно повідомлено про підозру.

Нагадаємо, ДБР повідомило про підозру у державній зраді одному з керівників 501 Окремого батальйону морських піхотинців Збройних сил України, через якого 277 військових цього батальйону опинилися у полоні. Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Також працівники правоохоронного відомства повідомили про підозру одному з командирів російських окупаційних військ. Під час тимчасового перебування його підрозділу на Київщині він віддавав накази підлеглим на жорстоке поводження з цивільним населенням, вчиняв інші порушення законів та звичаїв війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.05.2023 04:43