Фото: прес-служба ДБР

ДБР повідомило про підозру рашисту, який наказував вбивати мешканців Київщини

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру одному з командирів російських окупаційних військ. Під час тимчасового перебування його підрозділу на Київщині він віддавав накази підлеглим на жорстоке поводження з цивільним населенням, вчиняв інші порушення законів та звичаїв війни.

Про це повідомили у прес-службі ДБР.

За даними слідства, підрозділ командира однієї з рот 137-го парашутно-десантного полку 106-ї повітряно-десантної дивізії капітана Павла Бабаліча у березні 2022 року зайняв позиції на ділянці автодороги міжнародного значення Київ-Варшава у районі населених пунктів Немішаєве і Микуличі Бучанського району Київської області.

"В очікуванні наступу ЗСУ злочинець віддав наказ обстрілювати цивільні автомобілі, які рухались по трасі. У взаємодії з Національною поліцією, документально підтверджено, що зі стрілецької зброї він та його підлеглі вразили щонайменше дві машини з мирними громадянами, які дивом залишились живими", — повідомили у Бюро.

рашист

Фото: прес-служба ДБР

Вказується, що наразі Бабаліч та його підлеглі обґрунтовано підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України, а саме у жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами.

Нагадаємо, ДБР повідомило про підозру у державній зраді одному з керівників 501 Окремого батальйону морських піхотинців Збройних сил України, через якого 277 військових цього батальйону опинилися у полоні. Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.05.2023 02:36