Фото: ukranews.com

Допомога малозабезпеченим: хто її може отримати і які документи потрібно

В Україні, попри війну, держава продовжує надавати громадянам соціальні виплати. Малозабезпечені родини не є виключенням, але для цього потрібно зібрати певні документи.

Про це повідомляє Департамент соціального захисту населення Сумської міської ради.

Право на державну соціальну допомогу мають малозабезпечені сім’ї, які постійно проживають на території України. Для призначення допомоги малозабезпеченим сім'ям потрібно зібрати та подати такі документи:

  • заяву на отримання допомоги;
  • декларацію про доходи та майновий стан осіб, які звернулися за призначенням відповідної соціальної допомоги;
  • довідку про доходи в разі зазначення в декларації доходів. У випадку неможливості підтвердження таких доходів довідкою до декларації додається письмове пояснення з інформацією про їх розмір.

Інформацію про склад малозабезпеченої родини заявника потрібно вказати у декларації. Варто зазначити, що розмір державної соціальної допомоги визначається як різниця між прожитковим мінімумом для сім’ї та середньомісячним сукупним доходом малозабезпеченої сім’ї. Максимальний розмір допомоги не може перевищувати розміру прожиткового мінімуму для малозабезпеченої сім’ї.

Нагадаємо, що більшість субсидій на наступний опалювальний період будуть призначені автоматично. Проте є категорії споживачів, яким потрібно звернутися у відповідні органи та поновити документи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 09.06.2024 03:28