Фото: Ріxabay

Картопля продовжує рости в ціні: на скільки подорожчав основний овоч українців цього тижня

Поточного тижня ціна продажу улюбленого овочу українців стала вищою в середньому на 17%, ніж минулого тижня. Аграрії вже виставляють цінники в 12-16 гривень за кілограм картоплі та очікують на нове підняття цін.

Про це йдеться в повідомленні проекту EastFruit.

Зазначається, що зростання цін на українському ринку картоплі триває вже другий тиждень поспіль. Є ймовірність подальшого зростання цін, оскільки деякі великі господарства, як і раніше, стримують продажі картоплі високої якості в надії на подальше зростання цін.

"Зростання цін у цьому сегменті виробники аргументують одразу кількома причинами. Насамперед підвищувальний ціновий тренд пов’язаний із помітним скороченням пропозиції некондиційної продукції, оскільки поставки з необладнаних складів впали до мінімуму. Водночас попит на картоплю продовжує збільшуватися", йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ціни на картоплю в Україні вдвічі вище, ніж в аналогічний період минулого року. До того ж українські виробники картоплі продовжують впевнено підвищувати відпускні ціни на свою продукцію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 09.12.2023 02:41