Фото: Ріxabay

В Україні стрімко зростає вартість картоплі: з чим це пов'язано

Ціни на картоплю в Україні вдвічі вище, ніж в аналогічний період минулого року. До того ж українські виробники картоплі продовжують впевнено підвищувати відпускні ціни на свою продукцію.

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Чому і на скільки зростає ціна на картоплю

Підвищення цін у цьому сегменті оператори ринку пояснюють підвищеним попитом оптових компаній і роздрібних мереж, які продовжують закуповувати картоплю для тривалого зберігання.

Тільки з початку поточного тижня картопля зросла в ціні до 10-14 гривень за кілограм, а це в середньому на 20% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Виробники кажуть, що ставити вищу ціну на свою продукцію їм дає змогу також скорочення пропозиції цієї продукції з дрібних господарств населення, оскільки через погіршення погодних умов більшість виробників не має можливості відвантажувати свою продукцію на ринок.

Прогнози цін на картоплю

Картопля в Україні вже коштує в середньому удвічі дорожче, ніж в аналогічний період торік. При цьому оператори ринку зазначають, що зростання цін не сприяло зниженню попиту на картоплю, у зв’язку з чим вони не виключають, що наступного тижня фермери робитимуть спроби вкотре підвищити ціни в цьому сегменті.

Нагадаємо, раніше TrueUA розповідав, як зміняться ціни на продукти, комунальні послуги та пальне, а також до чого варто готуватися українцям найближчими місяцями.
Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Економіка, 02.12.2023 05:25