Фото: Pixabay

В Україні різко змінилися ціни на популярні овочі

З настанням холодів у продуктових магазинах почали змінюватися ціни овочі. Якщо цього тижня тепличні комбінати пропонують до продажу огірок по 60-75 гривень за кілограм, то тижнем раніше їхня вартість була на 10% дешевшою. Водночас ситуація зі столовим буряком змінилася на користь покупця — за тиждень цей овоч здешевшав в середньому на 19%, виробники продають його за 5-8 гривень за кілограм.

Про це свідчать дані проекту EastFruit. Аналітики зазначають, що далі підвищувати ціну на свою продукцію українським виробникам дозволяє стабільний попит роздрібних мереж на огірок. 

Також підтримку цінам на огірок в Україні надає стрімке скорочення пропозиції цієї продукції. Більшість місцевих тепличних комбінатів уже фактично завершили сезон реалізації поточного обороту. При цьому, вказують експерти, попри чергове подорожчання в даному сегменті, тепличний огірок в Україні все ж коштує в середньому на 20% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року.

Щодо ситуації зі столовим буряком, то основною причиною знижувального цінового тренду в даному сегменті експерти називають збільшення обсягів пропозиції столового буряка на ринку на тлі стриманого попиту на дану продукцію. За тиждень він здешевшав в середньому на 19%.

Разом з тим відпускні ціни на столові буряки в Україні вже в середньому на 20% нижчі, ніж у середині листопада 2022 року. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні зменшилися ціни на гречку. Крім цього, оптові ціни на яблука цього року вдвічі перевищують торішні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 21.11.2023 04:47