Фото: Pixabay

Дощі з грозами й подекуди заморозки: якою буде погода 27 квітня

У суботу, 27 квітня, у більшості центральних областей України очікується мінлива хмарність та дощі з грозами. Також опади прогнозують і в інших областях країни.

Як повідомляє "Укргідрометцентр", у ніч з 26 на 27 квітня в центральній частині країни та в Чернігівській, Сумській областях очікуються короткочасні дощі, місцями з грозами. Також невеликі дощі прогнозують на Сході країни та у Запорізькій області. На решті територій опадів не очікується.

Синоптики прогнозують у західних областях України південно-східний вітер, 5-10 м/с. Температура у південно-східній частині вночі від +11°C до +16°C, а вдень від +21°C до +26°C. На решті території вночі від +5°C до +10°C. Уночі в Житомирській і Вінницькій областях від +1°C до +6°C. На поверхні ґрунту очікуються заморозки від 0°C до -3°C. Вдень стовпчики термометрів покажуть від +15°C до +20°C.

Карта погодніх умов в Україні

Фото: "Укргідрометцентр"

Зазначимо, що на травень синоптики прогнозують теплу погоду. За прогнозами, середня температура повітря протягом наступного місяця буде коливатись у діапазоні від +15°C до +18°C, такі показники перевищують норму на 1,5°C.

Нагадаємо, що 10 квітня температура повітря в Києві за одну добу побила одразу три рекордиУ Києві стовпчики термометра досягли позначки +26°С, що на 1,9°С вище попереднього рекордного показника 1973 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.04.2024 06:45