ДПСУ: За незаконне відвідування АР Крим 1170 іноземців отримали заборону в’їзду в Україну

05 ЛЮТОГО 2019 12:54

Держприкордонслужба України продовжує роботу з виявлення та притягнення до відповідальності осіб, які в порушення українського законодавства незаконно відвідували тимчасово окуповані території України.

На сайті Держприкордонслужи зазначається, що загалом у минулому році співробітники прикордонного відомства виявили близько 2200 фактів порушення особами порядку в’їзду/виїзду з/до ТОТУ. При цьому за це правопорушення у перетинанні державного кордону відмовлено майже 1400 іноземцям і прийнято 1170 рішень про заборону в’їзду в Україну іноземним громадянам. Ця робота триває й надалі. Тільки з початку року 90 іноземців отримали заборону в’їзду за відвідування окупованих територій.

Також у прес-службі ДПСУ повідомляють, що Державною прикордонною службою разом з іншими правоохоронними органами виокремлено більше 3,2 тисяч громадян, які могли незаконно перебувати на ТОТУ. Інформація про них акумулюється і використовується, як додаткова, у ході здійснення прикордонного контролю та прийняття правового рішення.

Суспільство, 05.02.2019 12:54