Фото: ДБР

Дурив чоловіків, які хотіли втекти за кордон: ДБР викрило шахрая (фото)

Українець видумав схему видурювання грошей із чоловіків призовного віку за обіцяний незаконний перетин кордону. Правоохоронці вже завершили досудове розслідування за цим фактом. 

Про це повідомили в прес-службі Державного бюро розслідувань.

Відомо, що "ділки" шукали охочих виїхати до Польщі через месенджери. За плату в розмірі трьох тисяч доларів США вони обіцяли забезпечити безперешкодний переїзд автівкою з України до Варшави та запевняли, що на кордоні вони уникнуть перевірки через "хороші зв’язки".

Правоохоронці з'ясували, що частину оплати організатори схеми брали то заздалегідь, а іншу частину — вже на під’їзді до кордону. Після отримання грошей перед самим кордоном чоловіків висаджували з авто де доведеться, інколи навіть просто на трасі.

На обурення ошуканих чоловіків один з учасників схеми заявляв, що є чинним співробітником спецслужб, а тому у випадку звернень до правоохоронних органів — їх самих притягнуть до кримінальної відповідальності. При цьому насправді фігурант жодного відношення до правоохоронної системи не мав. Схема з видурювання грошей діяла з травня до серпня 2022 року.

"Чоловік обвинувачується в заволодінні чужим майном шляхом обману, вчиненому за попередньою змовою з групою осіб. Обвинувальний акт направлено до суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років", — повідомили в ДБР.

Зазначається, що одного зі спільників обвинуваченого оголосили в міжнародний розшук, оскільки він встиг залишити країну до викриття схеми. Також слідство встановлює коло усіх осіб, причетних до злочину, а також вивчає ймовірність функціонування аналогічних схем в інших регіонах України.


Фото: ДБР

Нагадаємо, на Буковині українець намагався підкупити прикордонників, аби уникнути кримінальної відповідальності. Чоловік пропонував охоронцям кордону хабар у 1000 євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.06.2023 10:20