Фото: ДПСУ

На Буковині чоловік пропонував прикордонникам 1000 євро за повернення в Україну

На Буковині українець намагався підкупити прикордонників, аби уникнути кримінальної відповідальності. Чоловік пропонував охоронцям кордону хабар у 1000 євро.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

Інцидент стався у пункті пропуску "Дяківці", що на кордоні з Румунією. Зазначається, що під час паспортного контролю прикордонники встановили, що минулого року 36-річний чоловік виїхав з України, використовуючи паспорт громадянина іншої держави. За не притягнення до відповідальності порушник запропонував прикордонникам хабар у розмірі 1000 євро.

хабар прикордонникам

Фото: ДПСУ

"Факт надання неправомірної вигоди був зафіксований співробітником відділу внутрішньої та власної безпеки по Чернівецькому прикордонного загону", — йдеться у повідомленні.

Відтак, тепер хабарнику доведеться відповідати за ст. 369 КК України "Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі". Після оформлення відповідних документів правопорушника передано співробітникам Національної поліції.

Нагадаємо, лейтенант поліції Одеської області вимагав хабар у матері загиблої дитини. За певну суму коштів він обіцяв закрити кримінальну справу за фактом смерті сина.

Раніше ми писали, що на Одещині викрили правоохоронців, які вимагали гроші у фігурантів кримінальних проваджень за не притягнення їх до кримінальної відповідальності. Як з'ясували у ДБР, одна зі схем полягала у проведені замовних експертиз, до якої був залучений заступник директора Одеського науково дослідного інституту судових експертиз.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 31.05.2023 15:56