Фото: ДБР

Заробляли на закритті кримінальних проваджень: ДБР затримало в Одесі правоохоронців (фото)

Група правоохоронців на Одещині вимагала гроші у фігурантів кримінальних проваджень за не притягнення їх до кримінальної відповідальності. Ділків викрили працівники Державного бюро розслідувань.

Про це повідомили в прес-службі відомства.

Як з'ясували у ДБР, одна зі схем полягала у проведені замовних експертиз, до якої був залучений заступник директора Одеського науково дослідного інституту судових експертиз. На "гарячому" була викрита оборудка з вимаганням хабаря в директора приватного підприємства, якого підозрювали у розкраданні бюджетних коштів під час будівництва школи. За 70 тисяч доларів США зловмисники обіцяли йому зробити будівельно-технічну експертизу, результати якої стануть підставою закриття кримінального провадження відносно нього.

Працівники ДБР затримали заступника директора Одеського науково дослідного інституту судових експертиз під час передачі обумовленої суми. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у зловживанні впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України) та обрання запобіжного заходу.

"Санкція статті передбачає покарання до восьми років позбавлення волі. Слідчі дії тривають. Проводяться обшуки за місцями роботи та адресами проживання фігурантів. Встановлюється повне коло осіб, причетних до оборудки", — поінформували в ДБР.

Правоохоронці в Одесі брали гроші у фігурантів кримінальних проваджень
Фото: ДБР

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань викрили двох правоохоронців, які підробляли документи для переправлення чоловіків призовного віку за кордон. Ділки виготовляли та надавали "липові" довідки для виїзду з України про нібито непридатність до військової служби. За таку послугу вони брали шість тисяч доларів США. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 15.05.2023 15:57